Een zintuigelijke reis door de wondere bierwereld, samen met jou; dat is mijn droom.
En daar maak ik nu ook mijn missie van.
Ik ben Mariëtte Louweret, liefhebber en genieter. Van het leven samen met mijn liefde, van de kleine dingen, zoals de ijle stralen van de lentezon of een merel die 's avonds de hele wereld bij elkaar fluit, van goede gesprekken met een fijn glas whisky, van wandelingen door de natuur, van mooie reizen en ontmoetingen met andere culturen, en van lekker eten en drinken. Maar bovenal liefhebber van een mooi glas bier;
met liefde gebrouwen, met aandacht proeven en dan met volle teugen genieten.
Deze liefde voor het bier bracht mij metStiBonvia Amsterdam, Utrecht en Gulpen naar Obertrum (Oostenrijk) waar ik bijKiesbye Akademie & Bierkulturhausin februari 2022 mijn Diplom International Biersommelier haalde.
Ik vind het superleuk om mijn kennis met jou te delen, en dus geef ik proeverijen, vaak ook gepaard met lekkere hapjes. Ik ben continu aan het zoeken naar mooie(1+1=3)combinaties die ik vervolgens graag met mijn omgeving, én vooral met die leuke groepen bierliefhebbers deel.
Ook kook ik graag met bier en zijn ingrediënten, en smul dan van bijvoorbeeld een bierpannenkoek met bierstroop.
Naast het genieten van én praten over bier brouw ik ook regelmatig in mijn eigen keuken op kleine schaal. Super mooi om het proces te volgen...hoe verandert water in bier. Na een dag schroten, maischen, koken en schoonmaken is het fantastisch om de eerste bubbels uit het waterslot te horen ontsnappen: het gist doet zijn werk. En ik weet...over een week of 4 is er bier.
Afgelopen zondag was er een gezamenlijke brouwdag met @amervalleibierbrouwers bij @vandestreekbier. Met onze 30 liter ketels tussen de grote jongens. Na gedegen uitleg van Sander aan de slag. Aangezien we hun Hazy Weekend als uitgangspunt hadden, moest deze uiteraard ook nog even geproefd worden. Hopelijk smaakt mijn brouwsel straks ook zo zacht én fruitig.
#thuisbrouwen #bierproeven #bierpassie #craft #vanderstreekbier #hazyweekend #neipa #hobby #allesmetbierisleuk #hopsmaak
Goede oudejaarsavond vooruitzichten met 2 mooie dames( uhh ik bedoel natuurlijk drie 😉)
Jeroen werd vandaag door zijn vrienden verrast voor zijn 50e verjaardag en ik mocht daar een mooie bijdrage aan leveren. Een avond ruiken en proeven, en vooral genieten van mooie bieren waar ik natuurlijk ook weer leuke hapjes bij had gemaakt. Zoals bijvoorbeeld een mini fishtaco bij een Session IPA en een verrasssend gevulde bonbon bij het Visioen, de milkstout van @brouwerij_t_mirakel.
#biersommelier #bierenspijs #bierpassie #bierproeven #beerpairing #bierverbindt #proeverijoplocatie #hopsmaak
Als de warmte niet meer buiten is, moet je haar binnen zoeken.
Genieten met deze op Teeling whiskey vaten gerijpte stout van 10,8%
Chocotonen, koffie, karamel en vanille. Lichte bitterheid. Een mooi zacht, smooth bier.
#biersommelier #bierpassie #bierproeven #twohunderdfanthoms2022 #barrelaged #teeling #gallwaybaybrewery #genietmomentje #hopsmaak
Je kunt nooit genoeg weten...
Al jaren doe ik verwoede pogingen om zelf bier te brouwen, met wisselend succes. Vaak prima te drinken en soms ook prima gootsteenmaterie.
Om dat laatste niet meer te laten gebeuren zit ik een aantal donderdagavonden in de "schoolbanken" bij @amervalleibierbrouwers; 1e twee avonden én de brouwdag heb ik al achter de rug, dit smaakt naar meer.
#bierliefhebbers #bierbrouwen #bierpassie #biersommelier #hopsmaak
Herfstig genieten. Paddenstoelenrisotto met wildgehaktballetjes en La Trappe bockbier. Daar kom ik deze donkere dagen wel mee door.
#bierfoodie #bierenspijs #bierpassie #biersommelier #bierliefde #latrappe #hopsmaak
Voor de buurtquizz tijdens burendag 2023 had ik een prijs ter beschikking gesteld: een mini bier&spijsproeverij.
Afgelopen vrijdag kwam het winnende groepje buurtgenoten samen. Tijdens de proeverij kwamen mooie lokale bieren en bijpassende hapjes voorbij. Al proevend ontdekten ze mooie combinaties én leerden zij(en ik) elkaar ook beter kennen. Supertof om dit te doen. En gaaf om te zien hoe enthousiast zíj waren.
#buren #buurt #soesterkwartier
#033 #indebuurt #amersfoort
#lokalebieren
#bierenspijs #bierproeven
#bierpassie #biersommelier #genietmomentje #bierverbindt #bierliefde #hopsmaak
Heerlijk genieten op deze mooie herfstige zondag.
Uiteraard de dag gestart met een koffietje en croissantje in bed, hierna naar de mooie ingetogen "wat als" Amerikaans-Koreaanse film Past Lives. Wijntje in de stad. En nu thuis heerlijk de middag afronden met Gulpener.
Stevige verwarmende quadrupel, 10 maanden op Calvados vaten gerijpt. Met 12% niet eentje die je zomaar drinkt maar waar je even goed voor gaat zitten.
In eerste instantie iets van kers, winegums. Daarna overgaand in de verwarmende zoetheid van alcohol met een zweem van honing en karamel met ook iets van gedroogd fruit. Best jammer dat het een limited edition is.
#biersommelier #bierproeven #bierpassie #bierliefde #zondag #gulpener #samengenieten
Orvalproeverij door @arvidbergstrom bij @bourgondischebierkelder te Breda. Aanrader
Weekendje Breda...dag 2
Het genieten was nog niet over. Vandaag stond er een Orval Proeverij van en door @arvidbergstrom bij de @bourgondischebierkelder op t program. Wat een enthousiasme en kennis weet deze man toch weer over te brengen. Geproefd en geleerd. Jonge en oudere Orvals, de ontwikkeling van het bier naarmate deze ouder wordt. Zet er nog een IPA en Speyside whisky tegenover en het feest was compleet. (Afgezien van die IPA dan hè 😆)
Super leuke ervaring die ik graag nog een keer ga overdoen!
#biersommelier#bierliefde
#bierpassie #bierproeven #orval #breda #genietmomentje
Weekendje Breda...dag 1
Met 25 tapbieren(waaronder 5 van de eigen brouwerij St. Joris) en meer dan 100 op de fles was @boterhal een aangename eerste stop in Breda. t ongefilterde "weerloos blondje"; licht bloemig met kruidige en moutige tonen dronk soepel weg. Maar de wat stevigere en toch ook frisfruitige tripel
"Koppige draak" viel nog beter in de smaak.
Gelukkig was de draak niet al te koppig en konden we onze weg voortzetten naar hét begrip in Breda en veel verder; @beyerdbreda waar de lancering van hun bokbier 2023 plaatsvond. Karamel, kruiden, stevig met een klein zoetje.
Jahoor, het🐐bierseizoen is nu echt begonnen!
Ook goed eten is mogelijk bij de @beyerdbreda ; een mooie door de herfst geïnspireerde kaart met bijpassende bieren. Hier was het ons toch nog even te vroeg voor; we genoten dan ook nog even van een lekker nazomers gerecht, Zeeuwse mosseltjes. Maar dan wel gekookt in Rodenbach en uiteraard vergezeld door datzelfde bier, Rodenbach Classic.
Goed toeven hier in Bourgondisch Brabant!
#biersommelier #bierpassie #bierliefde #bierproeven
#bierliefhebbers
#samengenieten #weekendjeweg
Mijn hemel, daar istie dan! Het eerste bokbier van @brouwerij_t_mirakel. Een mooi koperkleurig, helder bier met frisse en ook rondmoutige tonen. Karamel. Niet te zoet, gewoon goed doordrinkbaar. Als de herfst komt weet ik wel wat ik ga drinken!
En dan kom je na een lange dag werken thuis en staat dit op tafel....
Ja, in plaats van bloemen, want hier geniet je meer van, zegt ze. ❤️❤️❤️
Wat drink je op 6 juli, International Kissing Day ? Een Salty Kiss natuurlijk, een gooseberry gose van @magicrockbrewing bij @rockcitybrewing. Met 4.1% een lekkere frisse doordrinker. De kruisbes en duindoorn haal ik er niet uit, maar wel een mooi klein zuurtje en licht zoute afdronk.
#iedereenmagzoenen
#rockcitybrewing #taptakeover #magicrockbrewing #bierpassie #bierliefde #bierproeven #biersommelier #hopsmaak
Weer even wat testen voor een volgende bier&spijs.
#bierpassie #bierenspijs #bierliefde #biersommelier #lokalebieren #proberenisleren #biersommelier #bierproeven #genieten #hopsmaak #carpaccio #coquille
Haringh is so bon, bon, bon,
Om eens op te drincken:
Sa, ontsteeckt de ton, ton, ton,
Laet de Bekers klincken:
Daer, daer, daer heb-je van het Nat;
Drinckt vry, daer is noch meer in ´t Vat.
#hollandsenieuwe #hijiserweer #homemadefood #goedbier #eigenweizen #zomersgenieten #biersommelier #bierenspijs #bierpassie #hopsmaak
Amersfoort is een leuk bierfestival rijker. Topsfeer, goede internationale én lokale brouwers. Van alles kwam voorbij: frisse Ipa's en weizen, romige sour smoothies, barrel aged stouts(daar was t vandaag toch echt iets te warm voor)en stevige IPA's zoals de quipa van de duitse brouwers Sudden death brewing co. Een dry hopped quadruple IPA met vijf hopsoorten van 11.5%. Stevig, mangozoetje, vol rond en een beetje plakkerig. Leuk om te proeven. Lekkere muziek , goed eten, eerlijke prijzen. Zonnetje erbij. Ik heb slechtere zaterdagen meegemaakt.
#bierpassie #bierproeven #genietmomentje #hopsmaak
Even een paar dagen op inspiratietrip. Vandaag met de trein richting Brussel vertrokken. Komende dagen zal ik met de fiets 'Pajottenland' gaan verkennen. Dit gebied staat bekend om de wilde gisten die hier in de lucht rondzweven en zorgen voor de spontane vergisting van het tarwebier. Deze spontane vergisting zorgt voor een ietwat zure smaak, typisch voor de geuze bieren die dus alleen in deze streek worden gebrouwen.
Maar eerst nog even toeristje spelen in Bruxelles. En een klein biertje doen.
#biersommelier #bierliefde #bierliefhebbers #bierpassie #pajottenland #belgie #geuze #genieten#hopsmaak
"De Proef" werd dit jaar afgelast maar dat weerhield deze buur(t)vrienden niet om een gezellige culinaire middag te hebben. Samen met @hopsmaak creëerden zij hun eigen (bier)Proef Amersfoort.
De middag werd feestelijk ingeluid met een glas Dame Jeanne Brut sur Lie, een super fijn champagnebier waar ook de niet- bierdrinkers heel blij van werden. Vervolgens mocht men "aan de bak". Verschillende bieren passeerden de revue, en het was super leuk om te zien hoe enthousiast ze reageerden. Kijken, ruiken en proeven bleek nog niet zo makkelijk maar werd met een behoorlijke gedrevenheid gedaan. De door mij gemaakte bijpassende bites maakten het helemaal af.
Supertoffe reacties ontvangen😊 Wat een gave middag, zowel voor hun maar zeker ook voor mij.
#biersommelier #bierpassie #bierliefde #bierproeven #bierenspijs #bierliefhebbers #bier #damejeanne #smaaktnaarmeer #proefamersfoort #uitinamersfoort #tijdvooramersfoort #hopsmaak
Én we zijn los met dag 2 van de @weeknlbier. Loop langs de stand van @stibon en boek je privé biersommelier voor een kwartier. En laat je glas gelijk even vol tappen met het beste bier van Nederland 2023, een mooi volle Schwartz van @gooische_bierbrouwerij
Laaste fust zit er al op dus wees er snel bij.
#biersommelier #bierpassie #bierproeven #stibon #mooierkunnenwehetnietmakenwellekkerder #hopsmaak
Daar istie dan; het beste bier van Nederland 2023, Gooisch Zwart van @gooische_bierbrouwerij. Getapt door Arjanneke onder toeziend oog van @debierenthousiast.
Lekker romig, koffie, karameltonen. Donker van kleur, vol van smaak. Aanrader.
Jawel, nog maar 1 nachtje slapen en dan begint de 10e editie van de Week van het Nederlandse Bier.
Traditiegetrouw begint dit met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Op dit moment worden de stands gebouwd van ruim 40 deelnemende brouwerijen die meer dan 250 bieren bij zich hebben! Dat belooft wat te worden.
Je kunt masterclasses volgen, bij de foodstands goede happen halen en zo je mooiste bier & foodcombi’s maken of “gewoon” mooie Nederlandse bieren proeven.
En alsof dit nog niet genoeg is…kan je ook een (privé) biersommelier inhuren.
Alleen of met je vrienden(max 6) krijg je uitleg over alles wat je nog niet wist maar wél wil weten.
Ik ben óók van de partij; vrijdag vanaf 16.00 uur tref je mij bij de stand van @stibon_bieropleiding
Loop even langs en boek mij of één van mijn collega sommeliers en maak je bezoek aan het Nederlandse bierfestival nog leuker!
#weekvanhetnederlandsebier #bierproeven #stibon
#grotekerkdenhaag #eensommeliervooreenkwartier
#hopsmaak
Bier of brood, wat was er eerder?
Was het de honger naar brood, of toch de dorst naar bier die van de mens boer maakte? Daar lopen de meningen over uiteen, maar duidelijk is wel dat de jager-verzamelaars uit de prehistorie gewassen en granen gingen telen als basis voor brood én bier. En met de ontwikkeling van de akkerbouw staat bier(of brood) aan de basis van de huidige stedelijke beschaving.
Eén ding is in ieder geval wel zeker; met de restanten van het gister gebrouwen bier kun je vandaag een heerlijk brood bakken.
#bierbrood #bierpassie #bierliefde #bierfoodie #ambacht #restverwerking #hopsmaak
Zo wil ik elk jaar wel Koningsdag vieren, een Bomboloni Reale van @elsenburgsebastiani met een Lieve Vrouw Blond van @brouwerij_t_mirakel. Genieten.
(Oja, het zonnetje doet ook veel goed)
#bierproeven #bierenspijs #bierpassie #koningsdag #hetlokaalamersfoort #nieuwestad #blondbier #hopsmaak
Ceviche Gose
Het zuurtje van sinaasappel, citroensap én een goede scheut Oedipus Swingers zorgen voor de garing van deze zeebaarsceviche. Als smaakmakers daarbij gefrituurde groene jalapeno, koriander, zoete aardappel, gepofte mais én krokante banaan.
Een zurig gerecht kan heel goed een zurig biertje hebben, zolang het maar mooi in balans blijft. Dus mijn keuze viel op Lervig Sour Suzy; een Berliner Weisse, een zurig tarwebier, met citrustonen en weinig hopbitterheid én op Oedipus Swingers; een Gose, ook een licht zurig tarwebier, tonen van sinaasappel en limoen met een zoutige afdronk.
Beide bieren inderdaad licht zurig, waarbij Swingers duidelijk meer body heeft. Het zoutige vult het gerecht mooi aan. Suzy is iets te lief, heeft geen spannende randjes.
Mooi gerecht om een Gose mee te combineren, de frisse fruitige smaken en de touch van zout maken dat ik nóg meer zin in het voorjaar krijg.
#biersommelier #bierproeven #bierenspijs #bierpassie #bierliefde #bierliefhebbers #proberenisleren #lervig #oedipusbrewing #hopsmaak
Even een lokale. Zwaar blond, frisse citrus(sinaasappel) tonen en een licht rokerige afdronk. "Waaghals" Wie niet waagt Die niet wint.
#evenwatproeven #lokaal #bierproeven #genieten #tsjerkebier
Paar daagjes Fryslan inluiden met Grutte Pier. Nochal in aardige keardel #leeuwarden #weekendjeweg #genietmomentje #bierliefde #bierproeven #samengenieten #maakdegewonemomentenbijzonder
Kachna se zelím a knédlikem
Eendenborst-clementine honingsaus-karwijzaad-gekruide zuurkool- Tsjechische brood&aardappelknodel
Mooie combi met de Cuvee Tripel van @biercreaties_pottelbergh (met dank aan @zytholouic en @melissa.alaimo.1)
Sterke(10,2%)tripel, ietwat zoetig, met een lichte bitterheid, frisse citrus(sinaas) afdronk. Gaat mooi samen met de saus en eend. Kruidigheid van het bier doet het goed met de zuurkool.
#biersommelier #bierproeven #bierlovers #bierenspijs #biertasting #bierpassie #bierliefde #hopsmaak #bier #proberenisleren #genieten #kokenmetliefde
About last night...aangezien de oven het heeft begeven de bbq aangestoken en heerlijke sardines en gamba's erop. Lekker brood en wijn erbij. Maar ook nu mocht het bier niet ontbreken dus de avond afgesloten met een mooi dessert.
No bake chocoladetaart met room en vers fruit.
#biersommelier #bierproeven #bierlovers #biertasting #biertasting #bierpassie #rodenbachalexander
Wat een fijne warme woensdag was het vandaag. Genieten! En ook een mooie dag om weer eens iets te proeven. Ik ben er gek op: Hollandse Nieuwe. En tja, vis moet zwemmen hè.
Een sappige vette haring en een complexe Geuze, licht zurig en naar groene appeltjes smakend; hoe zal dit met elkaar combineren?
Door het zout en de vettigheid van de haring wordt deze Oude Geuze van Oud Beersel voller en zachter van smaak en komt het fruitige, appelige meer naar voren. Het koolzuur van de Oude Geuze snijdt makkelijk door het vettige van de haring en haalt het ziltige meer naar voren. Mooie combi!
#biersommelier #bierproeven #bierlovers #biertasting #bierpassie #oudbeersel #oudegeuze #hollandsenieuwe #bierenspijs #hopsmaak
Nou, laten we dat maar doen dan.
Het is nog even wachten voordat de 'hops' echt in de tuin verschijnen, de bloemen gaan zich tenslotte nu de langste dag is geweest pas vormen, maar tot die tijd; nemen we gewoon de lekker gehopte dranken mee de tuin in ;-)
Een fruitige IPA, lekker zacht en romig. Mis wel een iets vollere afdronk, maar ja dan wordt ie waarschijnlijk ook een stuk bitterder wat ik dan meestal ook niet echt kan waarderen.
Lekker doordrinkbaar, uitstekend passend bij deze tropische dagen.
#biersommelier #bierproeven #bierlovers #biertasting #bierpassie #bier#zomersgenieten #IPAdrinkenkunjemisschienleren #brewdog #ipa
Heerlijk die zomerse avonden.
Lekker lang buiten zitten en genieten van mooie gerechten zoals langzaam gegaarde shortribs, geglaceerde regenboogworteltjes en gepofte zoete aardappel met blauwe kaassaus.
Daarbij twee bieren. Als eerste Veluws Schavuyt amber; de lichte karamelsmaak van dit bier gaat super fijn samen met het gebrande van het vlees, het honingaroma past goed bij de worteltjes. En sowieso een mooie combi met de zoetheid van de aardappel en de romige blauwe kaassaus.
En dan Pauwel Kwak. Iets hoger in de alcohol en dat proef je ook gelijk. Mooie ronde en volle smaken. Licht kruidig en zoetig. Past goed bij het vlees en de blauwe kaas. Misschien wel iets te zoet voor deze warme zomeravond.
Bij het dessertje kwam er dit keer geen bier aan te pas, gewóón lekker vanilleijs en citroencake met lemoncurdroom én een limoncello.
#biersommelier #bierproeven #bierlovers #biertasting #bierpassie #bier #bierenspijs #bierliefde #bierproeverij #proberenisleren #genieten #pauwelkwak #veluwsschavuyt #hopsmaak
Het nieuwste bier van @brouwerij_t_mirakel proeven. De mannen hebben dit keer een DIPA gebrouwen, een collab met @cervesapochs. Een dubbele IPA dus, met extra veel hop én meer mout. Met als resultaat een lichtblond (met oranje zweem) bier van 8%. In de neus aroma's van perzik. Afdronk redelijk zacht, met een klein bittertje. Fijn bier, lekker doordrinkbaar ondanks zijn 8%.
Hierbij een mooi boerenkaasje, Allemansvriend; een brie van kaasmakerij Köning @christinewipfler en een romige lamspaté. Fijne zondag.
Het mag van de daken hóór!
Vanaf nu is mijn website www.hopsmaak.nl online. Naast zelf proeven laat ik namelijk ook graag anderen proeven. Neem eens een kijkje op mijn website en laat gerust weten wat je ervan vind.
#hopsmaak #trots #blij
Is het bier of is het wijn????
Het is een Grape Ale, een hybride tussen beide. Tijdens het bierbrouwen wordt druivensap, most of pulp toegevoegd. Overgewaaid uit Italië, wordt ook in Nederland door een aantal brouwers deze mooie tussenvorm gemaakt.
Zo ook door de @gooische_bierbrouwerij.
Duidelijk te zien dat er rode druiven zijn gebruikt. De geur en smaak brengen mij even in verwarring; ik ruik en proef weinig hop(aroma) maar wel wat tannine. Het schuim op het glas is duwt me toch weer in de richting van bier. In de smaak herken ik rood fruit; framboos? Een zachte nasmaak, hopbitters zijn hier niet.
Ook de witte variant is lekker fruitig en heeft een licht droge, beetje zoete afdronk.
Heerlijk op een zonnig, zomers terras.
#bierproeven #biersommelier #bierlovers #biertasting #grapeale #gooischebierbrouwerij #bierpassie #bier #bierliefde
Weer even iets proeven:
Rodenbach Grand Cru én Rodenbach Alexander.
Beide zijn bieren uit de categorie Vlaams Rood bruin, "versneden" bieren van gemengde gisting. De Grand Cru bestaat uit 1/3 jong en uit 2/3 'oud' bier dat 2 jaar op eikenhout heeft gerijpt. Alexander is gemaakt op basis van de Grand Cru waarin kersen zijn gemacareerd(=weken). Grand cru heeft tonen van rood fruit, hout en is fris zurig. Alexander is ronder van smaak, zachtzuur met een zachte afdronk.
Naast de bieren genoten we van met moutsiroop gelakt buikspek met noedels en shitake in dashibouillon( geïnspireerd door een recept uit het boek Bierstronomie van Erik Verdonck).
Met name Alexander was een mooie combi. Het friszurige bood een mooi tegengewicht voor het hoge vetgehalte van de buikspek, de hartige bouillon haalde de kersensmaak meer naar boven en zorgde voor een zachte afdronk.
De blauwe kaas smaakte bij beide bieren mooi, ik vond de Grand Cru hier goed bij gaan, mijn partner in crime gaf de voorkeur aan Alexander.
Al met al weer een geslaagde kook-en proefsessie.
#biersommelier #bierproeven #beerpairing #bierpassie #beerfood #beerfoodpairing #bier #bierenspijs #bierliefde #rodenbach #genieten #tasting #biertasting #bierlovers #bierproeverij #rodenbach #rodenbachalexander #rodenbachgrandcru #proberenisleren #hopsmaak
Wat een mooi concept heeft Nevel brouwerij uit Nijmegen: Wilde bieren, puur en lokaal, gemengde vergisting, kruiden, fruit en groenten uit eigen omgeving. Ze laten bier Bier zijn. Ik kan niet anders dan blij worden van zoveel eerbied voor de natuur en het product bier. Dus was ik ook zeer verheugd toen ik via Prestige Fruit de hand kon leggen op een fles Kroon!
Prestige X Nevel Kroon wordt als volgt omschreven:
“Het bier, vernoemd naar het kenmerkende aardbeienkroontje, is een natuurlijk zuurbier met subtiele frisse tonen van aardbei. Een zuurbier zoals een oude geuze of kriek dus en een gastronomisch, puur bier met interessante zuren en een verrassende afdronk”
En toen dus op zoek naar een paar mooie bier&spijs combinaties…
Gerecht 1: verschillende bereidingen van rode biet: het zoete en aardse van gepofte biet, als tegenhanger van het zure en aardse van het bier, het gebruik van balsamico azijn in de gelei en wat zoutflakes over de gedroogde bietenchips om het bitter wat te temperen. Hierbij redelijk vette Schotse gerookte zalm waar het bittere bier goed tegenaan gezet zou kunnen worden. Proefnotitie: Bij elk onderdeel een slokje bier genomen, waarbij het bier toch wel heel erg overheersend bleek te zijn in zijn aroma’s, waardoor het de aandacht wegnam van de smaak van de gerechten.
Gerecht 2: panna cotta van asperges met aardbeien gemarineerd in balsamico azijn. Het romige van de pannacotta zou mooi samen kunnen gaan met het bittere van het bier, de balsmico mooi in combi met het zuurtje, en de aardbeien, nou ja het is tenslotte aardbeien bier 😉. Proefnotitie: Ook hier is het bier te overheersend voor onze smaak.
Héérlijk gegeten die avond maar dus niet de perfecte match.
#prestigexnevel #bierproeven
#biersommelier #bierpassie #bierliefde #bierliefhebbers #bierenspijs #proberenisleren #hopsmaak
Super blij met de nieuwe proefglazen met eigen logo. Zo krijgen mijn proeverijen nóg meer een persoonlijke touch!
Met dank aan @endure_design
#biersommelier #bierliefde #bierproeven #bierpassie #bierenspijs #hopsmaak
Zomers genieten. Licht frisse weizen met een vleugje mandarijn. In combi met wat pittige nootjes komt het fruitige nog meer naar voren.
#bierproeven #bierpassie #bierliefde #ishetalzomer #badgast #kompaanbier #weizen #hopsmaak
Wat een feestje weer, zo'n feestje. Super mooie plek om een brouwerij te huisvesten, en een heerlijke plek om een weizen te drinken. Het doet me Verlangen naar meer.
#bierliefde #bierpassie #bierproeven #brouwerijhetmirakel #zomersgenieten #devondst #hetverlangen #lievevrouw #hetvisioen
Tijdens het upgraden van de achtertuin op deze mooie zonnige maandag even een kleine verfrissing tussendoor. Carte blanche-Rock City Brewing. White IPA. Een zacht vol bier met een frisse afdronk door o.a Citra hop. Normaal geen groot liefhebber van ipa's maar met deze is het goed toeven in de zon.
#bierpassie #bier #bierliefde #bierliefhebbers #rockcitybrewing #voorjaar #genietmomentje
Het is weer tijd voor het witte goud. Sowieso al lekker natuurlijk, maar deze combi van romige risotto met parmezaan,&citroenzest, gegrilde coquilles en grijze garnaaltjes is een feestje. Uiteraard een mooi bier daarbij, dit keer een St. Bernardus Wit. Een ongefilterd, goudgeel bier met onder andere citrustonen die uitstekend passen bij het romige van de risotto en de ziltige smaken van de zee.
#biersommelier #bierpassie #bier #bierliefde #bierenspijs #bierliefhebbers #proberenisleren #wittegoud #sintbernardus #hopsmaak
Het heerlijk zonnige paasweekend fijn afsluiten...roomijs/cantuccini/chocola/slagroom/amandelschaafsel/kokos-karamel/banaan en daar drinken we dan een 'red velvet coconut christmas cake quad' bij. Oeps.... verkeerde feestdag.... 😉
#beerpairing #biersommelier #bierpassie #bierliefde #bierenspijs #bierliefhebbers #bigbellybrewing #liquiddessert #bier #dessert #beerfood #beerfoodpairing
Paddestoelenrisotto met Lefort Tripel/gesauteerde spinazie/op de huid gebakken roodbaarsfilet/sausje van LefortTripel/crumble van zelfgemaakt Lefort Tripel zuurdesembrood en ovengedroogde Serranoham
En uiteraard een Lefort Tripel ernaast. Al zeg ik het zelf...goedgelukt:-)
#beerpairing #biersommelier #bierpassie #bierliefde #bierenspijs #lefort #tripel #opsmaakmethopsmaak
Dulce de leche/banaan/crumble/room. Sowieso al een fantastische combi. Eerste tasting met Karmeliet is erg fijn, 2e met Westmalle voltreffer.
#proberenisleren #biersommelier #bierpassie #bier #bierliefde #foodpairing #beerpairing #bierenspijs #quiltypleasure
Veggie rokerige chilibonen met pompoen en spicy cornwafels...én een Westmalle dubbel. Lekkere zaterdagavondcombi
#beerpairing #biersommelier #bierpassie #zaterdag #genieten❤️ #bierliefde #bierenspijs #westmalle
Vandaag op zoek naar een mooie combi met de dubbel van Brouwerij 't IJ. Het werd een bier-chocolademousse met rabarbercompote en gezouten bierkaramel. Heerlijk nagerecht, je proeft het bier vooral in de gezouten karamel, en iets minder in de chocomousse. Helaas geen geslaagde bier&foodmatch, het bier werd een stuk bitterder.
#biersommelier #beerpairing #bierpassie #bier #bierliefde #bierenspijs #bierliefhebbers #brouwerijtij #chocomousse #proberenisleren
Het perfecte zaterdagavond "pubfood@home': frites met een broodje hamburger(vega versie van Beyond Meat), chipotlemayo, avocado en een gepocheerd eitje. Welk biertje zou jij hierbij willen drinken?
#beerpairing #biersommelier #hamburger #pubfood #bier #bierpassie #bierliefde #bierenspijs #bierliefhebbers
Wat was er eerder, bier of brood? De archeologen zijn daar nog niet over uit. Maar dat je met bier lekker brood kan bakken is wél een vaststaand gegeven.
Vervolgens beleggen met (geiten) kaas én de eerder zelfgemaakte bierstroop...smullen
#bier #biersommelier #bierpassie #bierstroop #bierbrood #genieten #bierliefde #beerpairing #kokenmetbier #huisgemaakt
Als je trek hebt in pannekoeken, maak je gewoon even je eigen bierstroop. En dat dan ook nog eens met een stout van eigen brouw.
#bier #bierliefde #bierpassie #biersommelier #genieten #kokenmetbier #lekkereten #bierstroop #huisgemaakt #pannenkoeken
Genieten in goed gezelschap is altijd fijn, en helemaal als je samen dit bier proeft.
"Gerards Toegift", wát ben ik blij dat ik nóg een fles in de kelder heb liggen; nu al zulke mooie smaken, ik ben heel benieuwd hoe deze zich verder gaan ontwikkelen.
#bierproeven #barrelaged #genieten #proeven #bier #biersommelier #bierliefde #bierpassie #hertogjan #gerardstoegift #bierproeverij #vrienden #grandprestige